Pappatips #10 – Gjør klart morgendagens tøy på kvelden

Med mindre du er veldig glad i konflikter (og det blir det nok av med barn i huset, jeg leste et sted (beklager ingen kildehenvisning) at det er normalt med 10-20 konflikter i løpet av en dag) kan det lønne seg å gjøre klart kvelden før hva slags klær ungen(e) skal ha på seg dagen etter.

Oppbevaring er en utfordring

Nå tar jeg selvsagt for gitt at du faktisk har en system og at klær ikke blir liggende i vaskemaskinen eller tørketrommelen eller et sted mellom vaskerommet og kommoden/skapet til barnet. I perioder er det nettopp det som skjer her i huset, kommodene står fint på rommene, mens klær kommer ikke lengre enn en diger europrispose (tilsvarende størrelsen på de blå IKEA-posene) som blir værende på vaskerommet. Det er selvsagt også helt greit og ikke poenget med denne artikkelen.

La barn hjelpe til

Altså, om du evner å legge frem en stabel til barnet/barna på kvelden før, vet de hva de skal kle på seg på morgenen og du er en eller to konflikter mindre. Da har du bare 18 igjen resten av dagen, hurra!

Å lage seg et godt system for klær er en helt annen sak og her tror jeg at ungene selv kan tidlig settes i arbeid (ja, jeg er for slikt barnearbeid). Har barnet en kommode, kan du klistre på merker på skuffene som indikerer hvilke plagg som skal hvor. Så, når vasken er ferdig, kan ungen ta posen og sortere selv. Da har du effektivisert litt av arbeidet og barnet føler seg nyttig. Vinn-vinn-situasjon!

Lykke til!