Musens glade ansiktsuttrykk i Gruffaloen

Dette er et stillbilde fra filmen om Gruffaloen, en kort film basert på en barnebok med samme tittel. Historien handler om en ekornmor som er ute å sanker nøtter på høsten, mens hennes to små ekornbarn leker oppe i treet, utenfor hullet sitt. Plutselig hører de en ugle komme flyvende over trærne og de blir redde og roper på moren sin. De springer inn og mamma kommer springene med nøtten i munnen. Rett før hun smetter inn i hullet kommer uglen og det ser ut som mammaekorn blir tatt, men nei. Hun var lurere enn ugla.

Vel inne i hullet, oppdager mamma at hun har glemt nøttet ute på greina, men ungene ber henne fortelle en historie om … et monster .. og en mus. Hun begynner å fortelle historien om en mus som møter en gruffalo. Resten kan du lese selv eller du kan se filmen.

Gruffaloen er en britisk animasjonsfilm om musa som var så lur at han unngikk å bli spist av både reven, ugla, slangen og den store gruffaloen. – NRK Super

Det jeg hadde lyst å nevne er at i starten på filmen er musa på tur gjennom en skog og ser etter nøtter. Han får plutselig øye på en som er kjempelangt unna og blir kjempeglad. Hele ansiktet hans stråler av glede og det er vanskelig å ikke bli smittet av denne gleden når jeg ser på filmen. Grafikken, musikken, lydene og stemingen i skogen er dessuten veldig behagelig. Jeg er glad jeg har unger som gir meg alibi for å se denne om og om igjen 😉

maxresdefault

Jeg synes produsentene av denne filmen har gjort en fenomenal jobb med ansiktsutrykkene i filmen. Det er mange eksempler på det utover filmen og jeg anbefaler den virkelig. Hele historien om Gruffaloen er som nevnt en historie på et undernivå, en historie i en historie.

Jeg har til og med satt bildet over som bakgrunnsbilde på laptoppen.

gruffaloen-wallpaper.png