Hvordan få 13 sekunders nostalgisk glede til å vare lengre

Hva i all verden, tenkte du du når du leste den tittelen.

Jeg har i en stund bygd ulike arcademaskiner, eller det vil si jeg har forsøkt å bygge meg tilbake til 80- og 90-tallet ved å snekre sammen litt kryssfiner og satt inn noen knapper, joysticker og raspberry pi-maskiner.

Det har skapt masse glede og vært til stor terapi for meg, og kanskje litt for ungene våre også. I det siste har jeg spilt og prøvd ut et bestemt spill på de et par av maskinene, nemlig Donkey Kong. Noe av det nostalgiske med akkurat det spillet er musikken i starten av spillet, når den står i menyen. Det samme gjelder Donkey Kong Jr. På Nintento NES var de kombinert i en variant som het Donkey Kong Classic, og i menyen der kommer to litt ulike melodier med et par minutters mellomrom.

Jeg har tidligere sakket ned hastigheten på lyden av et modem som ringer opp internett og jeg tenkte jeg skulle gjøre det sammen med disse 13 sekundene som jeg liker så godt, for å høre hvordan det blir.

Nok snakking, her er den ene av de melodiene slik den er uten at jeg har gjort noe med den:

Men den er bare 13 sekunder lang og jeg vil gjerne høre mer. Uten å gjenta den i det uendelige, så forsøkte jeg å strekke ut melodien i ulike lengder, for å høre hvordan det ble.

13 sekunder strekt ut til 68 sekunder:

Det fungerer ikke så verst. Så til 95 sekunder:

Nå minner det meg litt om en symfoni, bare med litt dårlige instrumenter. Vi prøver litt lengre, til 2 minutter og 16 sekunder:

Helt ok, fortsatt litt symfonisk. Hvis vi tar dette enda litt lengre, blir det kanskje litt for langt. Her er en versjon på 11 minutter og 20 sekunder:

Ja, det blir lange pauser og temmelig monotomt. Hvis du derimot liker den, prøv denne versjonen på 22 minutter og 40 sekunder:

Så, spørsmålet mitt i tittelen, hvordan få 13 sekunders nostalgisk glede til å vare lengre vil jeg besvare slik. Orginalen er egentlig finest, og den pausen utviklerne av spillet har lagt inn i menyen på spillet er god og gjør at hver gang sangen høres er sjelden nok til at jeg liker å høre den på nytt.


Posted

in

by