Hjemmelaget versjon av stigespill med Inkscape

I en samtale med to av ungene, mens vi spilte stigespillet, fant vi ut at vi må forsøke å lage en egen versjon. Jeg har erfaring med Inkscape, et utmerket alternativ til Adobe Illustrator som ikke koster noen ting.

Noen av plakatene du kan se her på nettsiden har jeg satt sammen med det programmet:

Med ungene hengende rundt PCen, tok jeg utgangspunkt i utseendet, totalt antall ruter og antall spesielle ruter til det opprinnelige stigespillet:

Damm Spill Stigespill

90 ruter til sammen, åtte ruter som hjelper deg fremover og åtte ruter som trekker deg tilbake. Stigespillet har som navnet sier stiger som hjelper deg eller hindrer deg i å nå målet. I vår versjon ble det en annen og litt sprøere tilnærmelse.

Med betingelser og logikk komponert av ungene; elementer blant annet fra Super Mario, Minecraft, trollmenn og værsystemer ble det en irriterende og engasjerende opplevelse. Vi introduserte også ruter hvor du må få bestemte terningøyne for å komme videre, og en rute hvor du må stå over en runde.

Første versjon var overraskende nok absolutt spillbar. Det tok kanskje bittelitt lengre tid å fulleføre en runde sammenlignet med orginalen, men likevel fullt spillbar.

Brettet finnes foreløpig bare i den ene utgaven vi har her hjemme, mulig det blir julegavemateriale på sikt, hvem vet.