Hjemmelagd sjakkbrett med rekved fra fjæra og skruer fra jernvarehandel

For 20 år siden var jeg og en kompis i fjæra på Ringvassøya og lette etter rekved. Årsaken til at vi var der, hadde nok med at mine besteforeldre eide en hytte like ved. Jeg kom over en litt stor avlang plate rekved og tok den med meg.

Platen sagde jeg av på den ene enden, slik at den var noenlunde kvadratisk. Jeg hadde en idé om hvordan sjakkbrettet skulle bli, så jeg lagde en enkel sjablong og sprayet sorte ruter og brettet var ferdig.

Det neste på listen var brikkene, og der ville jeg bruke bolter, og muttere i ulike varianter, noe som passet min far litt godt. Dette skulle tross alt bli en gave til han.

Jeg dro innom en jernvarehandel og kikka i hyllene. Og da fant jeg med litt hjelp fra betjeningen noen litt store skruer i to ulike farger, krom og brun-sort. Noen litt mindre skruer til bønder og litt større til bakerste rekke. For å skille på de, tok jeg i bruk ulike muttere og til vingemuttere passet fint som hester. Resultatet ble ganske fint og gaven står ennå fremme i stua til pappa.


Posted

in

by