Gjenbruk: Fin hylle for lekebiler til barnerommet

Jeg kom over en smart hjemmelaget hylle på Pinterest og tenkte at denne ville passe fint på veggen hos min yngste sønn, som er den eneste som ennå leker med småbiler. Jeg tenker på disse fra Majorette og Hot Wheels. Kanskje også en siste sjanse til å lage noe slikt for mine barn, hvis du ser vekk fra at jeg muligens en dag blir bestefar, og kan lage leker til mine barnebarn. Slik som Grandpa Amu gjør 🙂

Til rammen trengte jeg et sykkeldekk. Jeg gikk i garasjen og fant en gammel barnesykkel jeg for lengst burde kjørt på fyllinga og demonterte et hjul, tok ut slangen og dekket av.

Så måtte jeg finne det som skulle være selve hyllene i dekket. De siste par gangene jeg og minstemann har vært på Monter, har han fått av de som jobbet der, slike korte små, tynne treplanker som sørger for å holde avstand mellom trevirke, for å skape lufterom. En slik var perfekt tenkte jeg.

Jeg gikk i gang med å måle bredden midt på dekket, sagde opp en passe lengde slik at den ikke gjorde dekket bredere, altså litt kortere enn selve dekket, men lang nok til å at den passet godt på innsiden. Jeg fant noen korte, tynne stifter og “No More Nails” limet jeg har blitt superfan av.

Jeg gjorde det samme over og under i et par etasjer, fem til sammen passet fint til det dekket jeg hadde. På den øverste hyllen limte jeg også en liten forhåndsboret trebit som skulle bli skrufeste på veggen.

Resultatet ble ganske fint og dessuten er det jo fint med gjenbruk.


Posted

in

by