Gammelt filmkartotek-program jeg skrev i Ada

Jeg studerte Computer Science ved University of Glasgow i 2002 og da var det Ada som var introduksjonsspråket i programmeringstimene. Det er et programmeringsspråk basert på Pascal, med fokuset på sikkerhet, utviklet av det amerikanske forsvaret. Navnet Ada kommer fra Ada Lovelace, en av verdens første kvinnelige programmerer.

Jeg lærte meg å sette opp struktur, løkker, skrive til og hente fra filer og da endte det opp i at jeg skrev et bibliotek for filmer. Ikke spesielt imponerende, men det som jeg synes var litt morsomt, var at jeg for omtrent 17 år siden la det ut på en nettside jeg hadde den gangen, marsnetwork.com som for lengst er borte. Jeg bladde opp nettsiden ved å bruke kjente og kjøre web.archive.org (internettarkivet som forsøker å lagre alt av nettsider av historisk interesser). Det er en tjenste jeg har brukt mange ganger og i noen tilfeller veldig morsomt for å se utvilingen av feks vg.no og facebook.com 🙂

Her er koden til filmbiblioteket jeg skrev. Ønsker du å kompilere det kan du i linux installere gnatmake som gjør dette. I windows husker jeg ikke.


Posted

in

by