For the birds – mitt forsøk på å ta bilder av fugler som spiser frø – et lørdagsprosjekt

Jeg har sett flere ulike ferdige flotte kameraløsninger og fuglekasser med innebygde kameraer som fanger opp bevegelser og tar flotte bilder som kan deles og studeres. Men jeg har ikke alt dette utstyret.

Det er derimot ingen hindring når man har litt kreativitet.

Et babykamera som har ligget bortgjemt en stund med bevegelsesgjenkjenning og lydgjenkjenning for å kunne varsle om babyen beeveger seg eller skriker er ikke dumt. Det har flere funksjoner som for eksempel varsle om temperaturer blir for høy eller lav. Dersom du ønsker å si noe til babyen, kan du det også gjennom den utrolig lille høyttaleren i kameraet. Den kan også spille av noen klassiske ferdiginnspilte sanger i et tappert forsøk på å berolige babyen. Helt utrolig kult egentlig, men i praksis ikke spesielt nyttig og funksjonelt. Alt gjennom wifi og en app for android eller ios.

Jeg har et fuglematehus montert på en noe forfalt garasje som mest brukes til oppbevaring (gjør ikke alle det, også de nye?)

Jeg har tidligere lagt en strømledning inn til garasjen for å kunne drive litt hobbysnekring der, blant annet en arkademaskin som du kan se mer om her. Jeg borra et hull i veggen på garasjen og trakk litt ledninger, bygde en enkel rask kasse til kameraet og stripset opp ledningen og koblet det til på innsiden.

Deretter for å få rekkevidde på wifi helt til garasjen, noe jeg normalt ikke har så god dekning for, fant jeg en nedstøvet wifi-ekstender som jeg satte opp for denne anledningen. Nå har jeg god wifi-dekning der ute også, ikke dårlig.

Jeg satte opp kameraet på det nye trådløse nettet “For the birds” og alt var klart til testing. Jeg tok noen bilder og litt video for å se hvordan vinkelen mot fuglemateren ble, men helt perfekt klarte jeg ikke å få det. Den er også litt langt unna og treet som kameraet er montert i vaier litt i vinden og dermed kan kameraet bevege seg litt og kanskje ende opp med å peke litt feil også.

Men nå står det på og skal i teorien varsle meg om bevegelser, altså fugler som kommer til fuglemateren for å spise litt sosikkefrø 🙂


Oppdatering 9. august: Jeg fant raskt ut at kameraet var plassert litt for langt unna og fanget opp bevegelser fra bladet som viftet. Skyggen fra blar i sollys var også en utfordring, ikke minst at kameraet var montert på et tre som vaiet litt, som forventet.

Jeg monterte det derfor på en arm ut fra veggen over matskåla og da ble det straks litt bedre.

I dag kom det flere fugler på besøk og selv om bildene er litt utydelige, vises de godt.

Ubudne gjester er også velkomne, selv om det er i overkant stor for materen (les dinosaurer):


Posted

in

by

Tags: