Fikse på gamle skjeve sorthvittbilder og gi de nytt liv med farger

Gimp er et fantastisk verktøy, tilsvarende Adobe Photoshop, bare helt gratis. Det er ikke like polert som Photoshop, men det gjør de fleste jobber like bra. Jobber du med grafikk og bruker mange pakker, er det nok greit å investere i Adobe sin portefølje. Jeg klarer meg med Gimp.

Bildebehandling

Noen hadde tatt et bilde av en innrammet bilde på en vegg og fikk ikke riktig vinkel og i tillegg kom det med litt gjenskinn.

I Gimp brukte jeg Scale Tool, dro i kantene til mennene bak sto rett og og ned. Jeg gjorde også bildet sort-hvitt ettersom det kan se ut som det har kommet litt gjenskinn i farger med i bildet når det ble tatt. Ettersom bildet er gammelt og litt uskarpt, kjørte jeg Unsharp Mask på det også. Resultatet ble bra synes jeg:

Program som fargelegger gamle bilder automatisk er blitt mer og mer vanlig, enn så utrolig det kan virke. Det er kunstig intelligens, eller rettere sagt smarte algoritmer som kan finne gode fargevalg basert på innholdet i bildet og statistikk fra veldig mange andre bilder som har trent opp algoritmen.

Her har jeg kjørt det oppretta bildet gjennom en slik algoritme, se resultatet selv. Et bilde som til nå har kun vært i sorthvitt har nå fått nytt liv med farger:


Posted

in

by