Fargelegg gamle sort-hvitt bilder fra kommandolinja i linux med Python

Jeg har tidligere skrevet om hvordan du kan fikse og rette opp et gammel scannet sort-hvitt bilde med Gimp og et nettsted som lar deg fargelegge bilder ved bruk av algoritmer.

Men hvis du har mange gamle sort-hvitt bilder liggende på disken din, kan du med et lite Python-script automatisere fargeleggingen. Jeg utvidet et eksempelscript fra siden deres for å automatisere opplasting og nedlasting av et ferdig bilde. Programmet kjører du ved å peke på det bildet du ønsker å fargelegge og hva du ønsker å lagre det fargeleggede bilder som. For eksempel:

$ python colorize.py sorthvittbilde.jpg fargebilde.jpg

Under er hele scriptet:

https://gist.github.com/orjanv/a53deaeb44af39199b83f1e14c8750da

Med et slikt script kan du raskere gi nytt liv til dine gamle bilder. Du trenger din egen API-nøkkel for å bruke tjenesten til deepai.org, noe du får ved å registrere deg på siden deres. Bildene har en begrenset størrelse i gratis bruk.

For å ta det et steg videre, kan du lage deg et lite bash-script eller utvide python-scriptet til å ta for seg en hel mappe med sort-hvittbilder og kjøre fargelegging på mange bilder. Du må kanskje la datamaskinen stå uforstyrret en stund, for det kan ta litt tid. En anne kul ting du kan gjøre, er å ta en gammel sort-hvitt film og fargelegge en bilderamme om gangen og deretter sette den sammen igjen til en film, men nå i farger.

Happy hacking!


Posted

in

by