Fargekodene i de nye norske passene

Er du litt som meg har du sikkert lurt på hva er egentlig de hexadesimale fargekodene i de nye norske passene? Nei? Vel, om du er litt som meg, så har du sikkert allerede gjort det samme som meg også, nemlig henta ut fargekodene fra passene, slik designet er vist frem på designers nettsider.

Det finnes nok utallige verktøy for å gjøre hente ut fargekoder fra et bilde, men jeg tenker Gimp eller Inkscape når jeg ønsker å gjøre slikt.

Fargekodene i hexadesimal blir som følger:

colorsquares-hexcodes

Årsaken til at jeg tenker hexadesimal og ikke RGB eller CMYK verdier er at jeg først og fremst ser for meg bruken på nettsider og da er jeg mest vant til å bruke hex-verdier. Men RGB kan selvsagt også brukes.

Jeg likte fargene veldig godt og tipper jeg kommer til å bruke de til noe en gang. Passene skal etter planen komme ut 1. april 2018, så det er bare å glede seg.


Posted

in

by