2021 på Andenes og Tromsø i temperaturfarger

Jeg liker tall, data og koding, helst kombinert. I en post fra 2020 “Et år i farger” forteller jeg følgende:

Se for deg at du står på ett sted i et helt år. Fra 1. januar til 31. desember. Du holder i hånden en termometer og et fargekart. På formiddagen 1. januar, den første dagen, gjør du en måling, noterer ned hvor mange grader celcius det var. Så ser du på fargekartet og finner en farge som passer til målingen din. Jo varmere, jo mer rød. Jo kaldere, jo mere blå. Kanskje lager du deg en egen gradering av rød- og blåfargene mellom noe du anser å være fornuftig for det stedet du er på. Du fargelegger deretter en lang, men veldig tynn stripe hvitt papir med riktig farge.

Dette gjentar du seks timer senere, på ettermiddagen. Neste dag gjør du det samme, og dagen deretter, og dagen deretter. For hver stripe du fargelegger, limer du de ved siden av hverandre på et større ark eller gråpapir. Dagene går, ukene og månedene likedan. Til slutt kommer du til årets slutt og du har en bred stripete fargepalett med årets temperaturmålinger.

Et år i farger, post fra 2020

Ett år senere gjorde jeg samme datainnsamling og kjørte scriptet mot frost.met.no og kunne lage nye fargepaletter for 2020.

Nå er det gått enda ett år og jeg kan geenrere palettene for 2021:

Andenes – år 2021 i farger

Andenes – år 2021 i farger

Tromsø – år 2021 i farger

Tromsø – år 2021 i farger

Tromsø 2020 sammenlignet med 2021

Andenes 2020 sammenlignet med 2021

Tromsø sammenlignet med Andenes (2021)