1. juli er fortsatt den mest populære fødselsdagen

For fire år siden skrev jeg en rask sak om når det norske folket er født, hvilke datoer som er mer populære enn andre. SSB hadde lagt ut disse tallene og ved å kopiere rått tallene inn i et LibreOffice Calc (regneark) kunne jeg vise med betinget formatering når på året folk som oftest blir født.

d1d02-folk_etter_dato_mnd.png

Tallene viste at 1. juli var dagen i året hvor flest er født. Det var tall fra 2004 brukt, fordi SSB har ikke gjort tilgjengelig noe nyere data på dette.

1. juli er fortsatt den mest populære bursdagen

Nylig så jeg at SSB fortsatt ikke hadde lagt ut tall nyere enn 1.1.2004, så jeg tok kontakt for å få dette tilsendt. Dagen etter fikk jeg en epost med tilsvarende tall for 1.1.2017. Ttrenden har stått noenlunde stille fra 2004 til 2017, 1. juli er fortsatt den dagen i året hvor flest er født, den mest populære bursdagen.

folkemengden2017-norge

 

Denne gangen har jeg brukt Google Regneark og betinget formatering, noe som fungerte utmerket. Jeg valgte også litt mer farger imot gråtoner for fire år siden.

Topp fem fødselsdager

Her er en liste over de fem mest populære fødselsdagene:

  1. 1. juli
  2. 1.april
  3. 5. mai
  4. 21. mars
  5. 15. april

Er du født på en av disse?

24. september er mest populært i fylket jeg bor i, Nordland.

folkemengden2017-nordland.png


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply